Workshop thema’s

De mogelijkheid om al je smaken te testen.

Tijdens een aperitief worden de werkzaamheden verdeeld. U krijgt advies, tips en recepten voor het koken.

Het menu bestaat uit een voorgerecht, (tussen-) en hoofdgerecht en dessert. De samenstelling is een verrassing, er wordt per groepjes van twee of drie personen gewerkt aan het gerecht of onderdeel van het menu.

Vanzelfsprekend is er bij dit alles uitstekende begeleiding. En na een ongedwongen voorbereiding schuift iedereen aan voor een zelfgemaakt diner. Ruimschoots overgoten met een heerlijke wijn of wat fris.

Tafel van 8 kookdiner (vanaf 8 personen)

3 gangen € 67,50 p.p. incl. drankjes.
4 gangen € 72,50 p.p. incl. drankjes.

De duur van een workshop is 4,5 uur.
Succes verzekerd!

Ook zin in een avond culinair bezig zijn onder onze succes formule
Food, Fun and Friends.

Bella di madre

Een avond om alle tongstrelende Italiaans gerechten uit Toscane te proeven ruiken en uiteraard ook klaar te maken. Verse pasta met al de geheimen van tomaten,kruiden kaas ect. Een heel mooi recept met “Vitello tonnato” dun gesneden Kalfsrollade met tonijnsaus en kappertjes. Polpette Toscane Runderballetjes op Toscaanse wijze met een aubergine cherrytomatensaus. Als afsluiter Tiramisu mousse.

prijs v.a. € 57,50 p.p. excl. drankjes.

Spaanse tafel

Door een aantal bijzondere gerechtjes te maken aangevuld met een heerlijke paella, beleef je gelijk een beetje Viva Espana thuis.

prijs v.a. € 57,50 p.p. excl. drankjes.

Sushi en andere amuses

De hapjes uit Japan veroveren ook ons kleine landje. We gaan aan de slag en maken een handgevormde sushi en een sushirol. U leert de fijne kneepjes van het snijden. En op een mooie amuse lepel toveren we kleine amuses tevoorschijn. Amuse of eetopwekkende hapjes zijn een hot item. Verras ook thuis uw gasten ermee.

prijs v.a. € 64,50 p.p. excl. drankjes.

Fusion op eigenwijze wijze

Het woord fusion betekend mix uit alle wereldkeukens wij passen deze techniek op eigen wijze aan in deze heerlijke workshop. Alle smaken passeren de revue en je weet niet waar de combinatie eindigt. Maar wat je wel weet is dat je veel bijzondere gerechten maakt.

Je creativiteit en alle verschillende ingrediënten vormen het uitgangspunt van een bijzondere avond.

prijs v.a. € 57,50 p.p. excl. drankjes.

Afternoon tea

Afternoon tea is de teaparty, die overal ter wereld bekend is. Zeker nu het jachtige leven vooral in de weekenden weer plaats maakt voor een ontspannen leefstijl. Er is niets zo ontspannend als in de Engelse sfeer genieten van een high tea. We beginnen met de onvervalste scones met geslagen room, muffins, gevarieerde sandwiches met vis, vlees, en rauwkost. Luxueuze boters en jams.

Diverse soorten eerste klas thee melanges zoals de darjeeling en oolong, maar ook de groene of ongefermenteerde thee kan geproefd worden. Een heerlijk ontspannende middag die thee drinken tot een waar feest maakt. De zondagmiddag is een favoriete gelegenheid voor afternoon tea.

prijs v.a. € 45,- p.p. excl. drankjes.

Het witte goud

Een heel bijzondere avond waar we met de vers gestoken asperges een schitterend 4 gangen menu maken, waarin bereidingen van lam en asperge centraal staan. Er wordt uitleg gegeven over deze heerlijke seizoensgroente. Het telen en de werkzaamheden welke vooraf gaan aan dit witte goud.

Deze workshop is afhankelijk van het asperge seizoen.

prijs v.a. € 59,- p.p. excl. drankjes.

Indisch koken nieuwe style

De moderne Indische keuken geheel aangepast aan deze tijd. Gerechten die Indonesisch van karakter zijn maar met een nieuw jasje aangekleed zijn..Minder zwaar en anders gepresenteerd. Toch zal het ” selemat makan” of smakelijk eten hier weer van toepassing zijn.

prijs v.a. € 57,50 p.p. excl. drankjes.

Oma’s streekgerechten

We beginnen met een verse groentesoep met balletjes. Oma’s stoofpotje van heerlijke sudderlapjes en verse rode kool met appeltjes. Een ovenpuree van nostalgische rode aardappels. Vergeet als dessert griesmeel pudding met warme kersen niet. Als afsluiter koffie met kaneellikeur.

Kortom ouderwets smullen geblazen.

prijs v.a. € 57,50 p.p. excl. drankjes.

Feng shui cooking

De originele betekenis van feng shui is wind en water. Het in harmonie brengen met de krachten van de aarde, vuur en een positieve beleving.

prijs v.a. € 74.50 p.p. excl. drankjes.

Meerdaagse cursussen

Indische basiskeuken. (3 x 1 dagdeel)
Surinaamse basiskeuken. (3 x 1 dagdeel)
Het beste uit de Mediteriaanse keukens. (3 x 1 dagdeel)
Koken met kerels de biercuisine. (3 x 1 dagdeel)
Koken zonder vlees maar wel lekker en gezond. (3 x 1 dagdeel)

Zowel lunch als dinerworkshops zijn mogelijk, de duur van de workshop varieert van 3 tot 5 uur.

Onze workshops kunnen dagelijks en op elk gewenst tijdstip beginnen.